Εκδήλωση Μνήμης για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή,  διοργανώνουν κεντρική εκδήλωση, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 στις 8.00 μμ στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία-ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους της Μαρίας Ηλιού «Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922».

Η ταινία παρουσιάζει όλα τα αυθεντικά κινηματογραφικά στιγμιότυπα που η σκηνοθέτης (Σμυρναϊκής καταγωγής και η ίδια) συγκέντρωσε μετά από πολυετείς έρευνες σε όλο τον κόσμο, για τη Σμύρνη πριν και αμέσως μετά την καταστροφή της. Παράλληλα, στην ταινία μιλούν για τις εμπειρίες των οικείων τους, που έζησαν τα γεγονότα, εκπρόσωποι της Ελληνικής, Αρμενικής και Τουρκικής κοινότητας της Σμύρνης.

Την ταινία θα προλογίσει η ιστορικός, φιλόλογος της Ευαγγελικής Σχολής και επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Αποφοίτων κα Τόνια Καφετζάκη, ενώ μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.