Μήνυμα-Ενημέρωση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων προς τα μέλη για τη νέα χρονιά

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής,

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρόνια για το 2022, με Υγεία και Ευτυχία σε σας και τους δικούς σας ανθρώπους.

Συνοπτικά, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα νέα του Συνδέσμου, για τις πρόσφατες αλλά και τις άμεσα επικείμενες δράσεις μας:

 • Λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, δεν στάθηκε δυστυχώς δυνατό ούτε το 2021 (όπως δεν είχε σταθεί δυνατό και το 2020), να διοργανώσουμε τις καθιερωμένες δράσεις μας, όπως τα reunions δεκαετιών του Ιουνίου, το Evaggeliki School Festival (ESF) του Απριλίου (που συνδιοργανώνουμε με τον ΣΓΚ και το 15μελές του λυκείου), τις παραστάσεις της θεατρικής ομάδας των αποφοίτων μας καθώς και τη συμμετοχή μας σε αθλητικά δρώμενα όπως στον αγώνα δρόμου ιστορικής μνήμης του Δήμου Νέας Σμύρνης. Ελπίζουμε σύντομα σε αποκλιμάκωση της πανδημίας και επάνοδο στην κανονικότητα.
 • Τα Χριστούγεννα του 2021 καταφέραμε με επιτυχία να οργανώσουμε την πρώτη φιλανθρωπική μας δράση με την καμπάνια συλλογής χρημάτων, για την ενίσχυση σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης των κοινωνικών παντοπωλείων των δήμων Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου. Συγκεκριμένα, (σύμφωνα με προτιμήσεις των ίδιων των παντοπωλείων) διαθέσαμε:
  • Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Νέας Σμύρνης: 250 συσκευασίες (400gr) μελομακάρονα και 250 συσκευασίες (500ml) αντισηπτικά.
  • Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Παλαιού Φαλήρου: 200 συσκευασίες (500gr) φακές, 200 συσκευασίες (500gr) ρεβίθια, 200 συσκευασίες (1kg) ζάχαρη λευκή, 100 συσκευασίες (560gr) μέλι και 100 συσκευασίες (500gr) μαρμελάδας.
  • Επίσης, διαθέσαμε στην εθελοντική τοπική οργάνωση “Grab My Hand μεγάλη ποσότητα συσκευασμένων τροφίμων, που συγκέντρωσαν οι μαθητές του Γυμνασίου της Σχολής.
  • Ευχαριστούμε τους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές της Σχολής για τη συνεισφορά τους καθώς και τα μέλη μας, που συμμετείχαν με μικρά ή μεγάλα εμβάσματα. Η δράση θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
 • Συνεχίστηκε σε όλο το 2021 και συνεχίζεται και το 2022 η συμμετοχή μας στη δράση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών της Σχολής με τα ανά μήνα διαδικτυακά σεμινάρια, που διοργανώνει η Μαθηματικός του Λυκείου κα Παναγιώτα Αργύρη. Δίνεται έτσι η ευκαιρία σε πολλά προσκεκλημένα μέλη μας, με ιδιαίτερες επιδόσεις στον επαγγελματικό τους τομέα, να ενημερώσουν και να καθοδηγήσουν τα νέα παιδιά (μαθητές και αποφοίτους) στα σύγχρονα επαγγέλματα.
 • Συνεχίζεται η διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης. Η επόμενη συνάντηση (μέσω zoom), θα είναι την Κυριακή 30/01/2022, όπου θα συζητηθεί το πρόσφατα βραβευμένο με το Βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος, βιβλίο «ΝΙΚΗ» του Χρήστου Χωμενίδη. Στη συνάντηση αυτή θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε και να ακούσουμε τον ίδιο τον συγγραφέα. Όσοι απόφοιτοι, πέραν των μελών της λέσχης, θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση της λέσχης με τον συγγραφέα, μπορούν να μας στείλουν μήνυμα στο info@saess.gr
 • Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου, θα γίνει και φέτος διαδικτυακά (μέσω zoom), όπως και πέρσι, το απόγευμα της Κυριακής  6/2/2022, στις 18.οο μμ. Θα σταλούν προσκλήσεις με email σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου. Κρατήστε την ημερομηνία και καλή διαδικτυακή μας συνάντηση !

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής